Skip to main content
Top of the Page

Het Netwerk

Xelyo is een netwerk van organisaties die geloven in kwaliteit. Samen streven we naar meer kwaliteit voor een duurzame toekomst. We inspireren elkaar. We leren van elkaar.

Xelyo brengt je in contact met andere leden in verschillende netwerken, activiteiten en communities. Daarin deel je ervaringen, leer je van collega’s uit organisaties van diverse sectoren en zoek je samen oplossingen om je organisatie te verbeteren op diverse niveaus.

Er zijn verschillende manieren om deel te nemen aan onze netwerken:

  • Wissel online of fysiek inzichten en ervaringen uit.
  • Spijker je kennis bij op een activiteit met andere collega’s.
  • Volg op eigen ritme onderwerpen naar keuze in een van onze communities.

Vind een netwerkgroep die bij jou past

Wil je over een kwaliteits thema bijleren?

Taskforces

In maandelijkse taskforces werken we sectoroverschrijdend aan meer kwaliteit rond 4 thema’s: kwaliteit & lean, organisatieontwikkeling, duurzaamheid en digitalisatie. De taskforces staan open voor alle leden waar en ze hun kennis en ervaring over deze topics met elkaar delen.

Volgende onderwerpen zijn recent aan bod gekomen:

  • Kwaliteit & Lean: Hoe kom ik tot een betere kwaliteitscultuur in mijn organisatie? Hoe pas ik 5S toe op de werkvloer? Hoe organiseer ik een interne audit?
  • Organisatieontwikkeling: Hoe reduceer ik de menselijke fout in mijn organisatie? Hoe maak ik een stakeholdersanalyse? Hoe krijg ik het management mee?
  • Duurzaamheid: Hoe maak ik mijn organisatie meer klimaatneutraal? Hoe integreer ik de SDG’s in mijn organisatie?
  • Digitalisatie: Wat is Quality 4.0? Hoe behoud ik het overzicht met digitale dashboards? Hoe ga ik aan de slag met MIcrosoft Power BI om mijn processen beter te stroomlijnen?

Wil je deelnemen aan een taskforce? Als lid kan je gratis inschrijven voor de taskforce van je keuze via onze events.

In kleine groep sparren met collega's uit gelijkaardige organisaties?

Excellence Teams

In onze excellence teams komen leden uit eenzelfde omgeving (productiebedrijven, dienstverlenende bedrijven, non-profit & publieke sector) samen in een gesloten groep rond een kwaliteitsthema. Vier keer per jaar wisselen we actuele inzichten en nieuwe ideeën uit. Samen tillen we het kwaliteitsniveau naar een hoger niveau. Met een scherpe focus en ambitie maken we samen morgen beter dan vandaag.

Deelnemen aan deze excellence teams? Als hoofd van je kwaliteitsdienst of hoofdverantwoordelijke voor de kwaliteit binnen je organisatie kan je deelnemen aan de excellence teams. Let op, er kan slechts één persoon per organisatie deelnemen. Nog niet ingeschreven? Neem dan contact op met An Kint via an.kint @xelyo.org

 
 

Elke maand een ander project onder de loep?

Labo's

In de Xelyo labo’s bespreken we maandelijks een kwaliteitsproject van een deelnemer. In een labo gaat een groep van maximum 10 personen aan de slag met één project per deelnemer. De deelnemers komen uit verschillende organisaties en diverse sectoren.

Telkens stelt een deelnemer zijn project voor. Met een ruime en frisse blik nemen we het project onder de loep, denken we na over de aanpak en wisselen we inzichten uit om het project te versterken. We discussiëren open zonder te oordelen in de veilige omgeving van een kleine groep. Zo leren zowel presentator als deelnemers veel bij in het labo.

Wil je deelnemen aan een labo? Onze labo’s worden per jaarlijks opnieuw gelanceerd. Geef dan nu je interesse door voor de opkomende startdag op 20 oktober 2022 en schrijf je in op dit event.

Inspiratie op locatie met een authentieke kijk op kwaliteit

Bedrijfsbezoeken

Kwaliteit krijgt bij elk van onze leden een andere invulling. Tijdens bedrijfsbezoeken biedt Xelyo je een unieke inkijk in de werking van de kwaliteit in verschillende sectoren. Het is de ideale manier om bij te leren en inspiratie op te doen.

Bovendien leer je collega’s kennen uit het netwerk van Xelyo om inzichten en ervaringen uit te wisselen.
Benieuwd naar wie we binnenkort een bezoek brengen? Neem dan een kijkje op onze eventpagina.

 

Zet je gesprek verder online!

Communities

In onze Xelyo communities ontmoeten onze leden elkaar online rond rond verschillende topics. Het platform is ideaal om snel expertise te delen of elkaar vragen te stellen zonder tijd te verliezen. Vaak delen we in de communities ook extra informatie bij onze ledenmeetings of zetten we discussies online verder. Ontdek hieronder alle communities. Volg de onderwerpen die je nauw aan het hart liggen. Leg contact met je collega’s, stel een vraag of deel jouw kennis en ervaring.

Ontdek hieronder alle communities. Volg de onderwerpen die je nauw aan het hart liggen. Leg contact met je collega’s, stel een vraag of deel jouw kennis en ervaring.

Ontdek de communities

Aankomende activiteiten

Naar de activiteitenkalender

___
Data pager
Data pager
12
Page size:
 5 items in 2 pages
Show all 5
25
Jun

Bezoek aan Chevron Phillips: Agility en Management systemen


ORG200624
27
Jun

EFQM Community - Percepties van belanghebbenden


EQ270624
24
Sep

Bezoek aan Lantis


ORG240924

Blijf op de hoogte

Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief. 
Leden (met account) ontvangen onze communicatie automatisch. 
(Communicatievoorkeuren staan als lid van Xelyo in je account )

Hou me op de hoogte

Volg ons op

Back to Top