Skip to main content
Top of the Page

Groeien en optimaliseren met EFQM

 

Wil jij met je organisatie een duurzame toekomst tegemoet gaan? Met EFQM integreer je duurzaamheid, kwaliteit en excellentie in je strategie en processen. EFQM biedt hét framework om je organisatie te meten aan de sterksten ter wereld en succes op lange termijn te bekomen.

 

Hoe kan EFQM voor duurzaam succes van je organisatie zorgen?

 

EFQM helpt al 30 jaar organisaties om op lange termijn succes te boeken dat gebaseerd is op excellentie. Het model bevat de nieuwste, beproefde inzichten rond duurzaamheid, kwaliteit en excellentie. Je krijgt een duidelijk beeld waar je staat tegenover andere organisaties en welke weg je nog moet afleggen. Zo weet je wat je moet doen om het morgen beter te doen dan vandaag.

Anders dan normeringen richt het model zich op langetermijnprocessen in jouw organisatie die groei en succes verzekeren.

 

 

Aan de slag met EFQM

Dit model biedt het ideale framework voor een duurzame organisatie gericht op succes en verbetering. Hieronder ontdek je de verschillende manieren hoe je bij Xelyo aan de slag kan met EFQM.

1. Volg een training en ontdek jouw voordelen  

 

Leer hoe je zelf aan de slag gaat en wat de voordelen zijn voor jouw organisatie. Tussen onze opleiding vind je trainingen terug als de EFQM Foundation Training, de EFQM Organisational Change Leader (OCL) Training en de EFQM Assessor Training (EAT). 

 

Start je training

 

2. Vraag een assessment voor het EFQM-label aan

 

Laat je organisatie evalueren en officieel en internationaal erkennen door onze EFQM-assessoren. Dit EFQM-assessment licht jouw volledige organisatie door met het vernieuwde EFQM-model. Bij Xelyo kan je jouw score laten erkennen voor 3 tot 7 sterren met het label Recognised by EFQM. (In het kader van het sociaal werk is het mogelijk om via de Vlaamse Overheid subsidies aan te vragen of te behouden na het behalen van deze erkenning.)

Offertes voor assessments maakt Xelyo altijd op maat van de grootte en de complexiteit van de organisatie.


Vraag je erkenning aan

 

3. Sluit je aan bij de EFQM Community

 

Binnen het aanbod van Xelyo kan je deelnemen aan het lerend netwerk rond EFQM. Hier worden ervaringen uit de praktijk uitgewisseld onder de begeleiding van een EFQM expert. Met tweemaandelijkse bijeenkomsten duiken we dieper in op de noden van de deelnemers met vooropgestelde thema's gekozen door de leden van dit lerend netwerk. Start je traject als lid voor € 900 (exc. BTW) en € 1.300 (exc. BTW) als niet-lid. 

 

Sluit je aan bij deze community

Het EFQM-model in een notendop

Na een grondige make-over zijn duurzaamheid en innovatie volledig geïntegreerd in het model. Hieronder ontdek je, in het kort, hoe het model in elkaar zit en waar de focus ligt.

De 5 waarden van het EFQM-model

 

Toekomstgerichtheid

Het model helpt om transformaties in organisaties aan te sturen in een wereld waarin analyses en prognoses voortdurend veranderen.

Flexibiliteit & Dynamiek

Geen twee organisaties zijn dezelfde. Daarom is het model aanpasbaar aan elke organisatie, ongeacht de grootte of de sector.

Transformatie & Prestatie

Het EFQM-model creëert meerwaarde dankzij een beproefd kader om prestaties en transformaties te sturen naar meer succes voor jouw organisatie.

Leiderschap

Het model schakelt de leiders op elk niveau van jouw organisatie in om de samenwerking in elk team voor elk project te versterken.

Cultuur

De bedrijfscultuur stimuleert de medewerkers van je organisatie om doelgericht en duurzaam succes te boeken.

Onderzoeken – beoordelen - verbeteren

 

Onderzoek waar je organisatie staat:

  • Hoe wendbaar is je organisatie werkelijk?
  • Wat is je positie binnen het ecosysteem?
  • Hoe kwalitatief is je organisatie en wat is het potentieel ervan?

Evalueer je organisatie met drie simpele vragen:

  • Waarom – de bestaansreden, het doel en de strategie van je organisatie
  • Hoe – de invulling van de bestaansreden, het doel en de strategie
  • Wat – de realisaties en de duurzaamheid van de organisatie

Detecteer wat moet verbeteren:

  • Verdeel 1000 punten over verschillende aandachtsgebieden en ontdek goede praktijken en tekortkomingen.
  • Leg het kader vast om jouw organisatie te transformeren en te verbeteren.
  • Ga aan de slag met de verbeterpunten om een hoger niveau te bereiken.
 

Kortom, met het EFQM-model heb je een krachtige tool in handen om het morgen beter te doen dan vandaag. Kan je niet wachten om eraan te beginnen?

Neem dan hieronder contact met ons op.

Ga aan de slag met EFQM

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief. 
Leden (met account) ontvangen onze communicatie automatisch. 
(Communicatievoorkeuren staan als lid van Xelyo in je account )

Hou me op de hoogte

Volg ons op

Back to Top